Sharon Dyall på ingång!:

Årets gästartist på vårkonserten den 24:e april i Börstils kyrka är sångfenomenet Sharon Dyall!
Arrangör är som vanligt våra vänner i Rotary och starttid för eventet är kl 18:00. Biljetter i dörrn så det är bara att gå dit.

Nytt år och nya utmaningar för storbandet:

Det är nu klart att det blir Jan Johansen som blir gästartist på vårkonserten den 26:e april i Börstils kyrka! Arrangör är som vanligt Rotary. Mer info om tid och biljettköp kommer framöver.

  

God Jul önskar Östhammars Storband

Nu är det snart ett nytt år och vi håller som bäst att planera vårens och sommarens aktiviteter, mer info kommer inom snar framtid.

Missade ni julkonserten vi gjorde i Öregrunds kyrka den 3e advent så går det bra att lyssna på den under fliken LYSSNA

Nu står snart julen för dörren
Och då är det dags för julmusik för att vi ska komma i rätt stämning!
Den tredje advent = 14 december klockan 16:00-17:00 i Öregrunds Kyrka, välkomna!

I afton dans:

 

Säsongsstart HT-14!

Den 31 aug började storbandet öva igen efter sommaruppehållet. Programmet för hösten är inte helt klart än men det ser ut att bli dansspelning den 25/10 i Hallstavik Folkets hus och en julkonsert den 3:e advent. Mer info om detta kommer framöver. Förändringar i orkester är att vår eminenta lead-alt Guy har kastat in kepsen ett tag och lämnat över sysslan till Eva och Anki.

Sommarlov igen:

Nu är läsåret 2013-14 till ända med några genomtrevliga konserter bakom oss, både Janne Schaffer och Tina Ahlin var synnerligen trevliga erfarenheter med stor publiktillströmning. 

Nu smider vi på nya planer för kommande säsong, vi har några ideér på gång men inget bestämt än.

På medlemsfronten har det skett ett par förändringar, en glad pianist slutade och en lika glad började. Vi har även en ny altsax på ingång.

Trevlig sommar alla ÖS-fans och ni fåtal övriga!

Nu är våren på gång och vad händer väl då om inte den årliga Vårkonserten!

Östhammars Storband har under några år varit husband på Rotarys vårkonsert i Börstils kyrka med olika gästartister.
I år har det äntligen blivit dags för en efterlängtad favorit nämligen Tina Ahlin
Hon är en bred artist och kommer bjuda på både sång, piano och munspel, dels tillsammans med storbandet och några låtar med litet komp och även några solonummer.

Datumet är söndagen den 27 april. 
Starttiden är kl 18:00 i Börstils Kyrka alltså!

 

Mer Schaffer på gång i Norrtälje:

Konserten med Janne Schaffer blev så lyckad att vi nu flyttar till Norrtälje för att framträda på Roslagsskolans Aula söndagen den 2:a mars kl. 19:00!
Förköp kan göras på Turistbyrån i Norrtälje eller ICA Flygfyren Norrtälje.

Höstsäsongen har startat

Bandet träffades första gången för rep den 25e augusti och det vi har att öva på är låtar inför en konsert den 29e november tillsammans med Janne Schaffer!

Detta kommer ske i Långalma bygdegård, mer info på: http://www.swingandsweet.se/

Dans i Norrtälje och invigning av sjötorget i Östhammar

För de dansglada så är det dans till storband den 1 juni 19-01 i U-Huset i Norrtälje.

Vi kommer även vara med och spela på invigningen vid sjötorget den 6:e juni i Östhammar, program 12-15, vi spelar 14-15.

Vårkonsert på gång igen!

Den 21 april kl 18:00 är vi åter med på Rotarys vårkonsert i Börstils kyrka.
Temat för denna gången är svensktoppen som fyllde 50 år förra året och vi gör en kavalkad av låtar från 60-talet fram till 10-talet.
Det finns gott om plats i kyrkan så det är bara till att masa sig dit!

Lyssna på Östhammars Storband:

Én glad och trevlig söndag i juni spelade vi in följande alster i vår replokal.
Inspelningstekniker var Peter Krafft från High On Life.

Gå till LYSSNA !

Grattis Hallstaviks kammarkör 50 år och Folkets hus 40 år!

Japp, den 17/11 firar vi de bägge genom att medverka på föjande evgenemang:

 

Mer ABBA, i Norrtälje!

 

Sommarlov:

Östhammars Storband avslutade vårterminen den 17:e juni med att spela in några låtar, kommer inom snar framtid att läggas upp här...

ABBA på gång!

ABBA:s gamla låtar is still going strong efter snart 40 år. Östhammars Storband ska tillsammans med Gittan Vollgård och AKO medverka på Rotarys vårkonsert söndagen den 22a april, håll utkik i pressen efter annons.

 

Nästa spelning: Svante Turesson fredag den 18e November:

Äntligen ska vi få spela med en av de stora jazzsångarna i Sverige, Svante "Hip Man" Turesson.

Detta kommer ske i Långalma bygdegård en fredag i november, mer info på: http://www.swingandsweet.se/

Mer Elvis på gång i Norrtälje söndag 18e september:

Sommarlov

ÖS har sitt sista rep den 19/6 och sen blir det sommarlov. Planerna för hösten är att göra om den lyckade Elvis-spelningen med Göran och Kent i Norrtälje den 18:e september och sedan spela med Svante Thuresson den 18:e november i Östhammarsstrakten!

Boka in den 10 april för Elvis!

Alla Elvis- och Östhammarsstorbands-fan har nåt riktigt kul att vänta på i april. Vi håller för fullt på att repa in programmet just nu och Mats Engström som är arrangör har gjort ett bra jobb med alla noter. Elvis hade en blåssektion han med, men nu med 13 st blåsare som trycker på blir det ett jäddra drag.

Så välkomna till en fabolous evening med Kent Wennman och Göran Engman i Börstils kyrka den 10 april!

 

Tid för God Jul och snart ett nytt år

Snart är det första decenniet avverkat på tjugohundratalet. "Tiden går men storbanden består" som Viktor Rydberg en gång så vackert skaldade. 

Östhammars Storband kommer inleda 2011 med att repetera in ett antal gamla goda Elvis-låtar, One night - Suspicious minds - Bridge over troubled water - m.fl. Dessa kommer sedan att framföras i april tillsammans med Kent Wennman och Göran Engman den 10 april i Börstils Kyrka!

 

Ray Charles Tribute!

Detta gjordes tillsammans med Claes Janson den 22a och 23e oktober för fulla hus i Söderögården i Långalma och Rodenkyrkan i Norrtälje.

Sommaruppehåll!

Öregrundsmåndag

Storbandet repeterar nu inför medverkan på öregrundsmåndag den 5e juli. Vi kommer under kvällen ackompangera tre sångerskor, Anna-Karin Nytell Olodeberg, Nina Rydberg och Lill-Babs! Får hoppas att vädret blir lika bra som förra året...

Några länkar med mer info:

http://www.oregrund.nu/oregrund/oregrundsmandag.htm

http://www.unt.se/osthammar/stjarnstatus-pa-oregrundsmandag-695695.aspx

http://www.osthammar.se/sv/Musikveckan/Konserter-2010/Mandag/Lill-Babs

Vårens aktiviteter

Vi har nu hunnit en bra bit in på 2010 och storbandet har hunnit med flera repetitioner och medverkat på två konserter. Den första gick av stapeln fredagen den 16e april i Börstils kyrka. Det var Rotary som hade anordnat en insamlingskonsert med Östhammars Storbands, en ungdomskör från stan och Susanne Alvengren. Alla medverkade ideellt och pengarna gick till poliovaccinering av barn i tredje eller om det var fjärde världen.

Fredagen efter var det dags för den årliga spelningen i jazzklubbens regi. Lokation var denna gången Söderögården i Långalma, Söderön, Uppland, Sverige. Pinglan stod för maten och vi hade ordnat med The Spangenberg brothers och lille Bengt som gästartister till allas förnöjsamhet.

Framöver kommer vi öva på sommarens höjdpunkt: ÖS medverkan på öregrundsmåndag den 5e juli. Vi kommer då ha tre sångerskor på scenen, vår egen Nina, Lill-Babs och AKO. Be there eller be lurad.

 

Nytt år och nya utmaningar:

I år firar Östhammars Storband 5 år vilket vi kommer att celebrera med ett extra digert program. Det börjar den 16:e april då vi medverkar på en konsert för insamling av pengar till polio-vaccinering av barn i världen, detta i Börstils kyrka.

Den 23:e april har vi den nu alltmer årliga spelningen för roslagens jazzklubb Swing & Sweet i socitetshuset i Öregrund. Några gästartister är redan klara men mer om detta kommer framöver.

Vi jobbar även på att medverka på Öregrundsmåndag i år. 2009 spelade vi för full udde med Roger Pontare, en ny gästartist av dignitet är på gång inför i år.

Till hösten planerar vi för en konsert under temat "Svenska sånger" där vi ska samla ihop klassiska storbandslåtar framförda med god svensk tradition.

 

Julen och Jesus står för dörren:

I år är det ett nytt sammarbete på gång mellan Hallstaviks Kammarkör och Östhammars Storband. Vi ska tillsammans göra en julkonsert den 20 december i lokalen Rosen i folkets hus i Hallsta. På programmet står idel ädel jullåtar a varierande styrka och tempo. Länk till körens hemsida: www.hallstavikskammarkor.se

Nytt från Jazzklubben:

Informationsblad om vad som är på gång på jazzklubben i höst: Jazzklubbsprogram

Ny säsong på gång:

Om några månader har Östhammars Storband varit verksam som orkester i 5 år. Vi har haft det synnerligen trevligt på såväl repetitioner såsom de framträdanden som vi genomfört. De flesta medlemmar har varit med hela tiden sedan starten, några har tillkommit och några slutat. ÖS är en ideell förening med mål att ge medlemmarna en möjlighet att träffas och musicera tillsammans och vi hoppas att vi har bidragit positivt till musiklivet i Östhammar med omnejd.

Det program vi planerar för säsongen 09/10 är att under hösten låta några erfarna orkesterrepetitörer komma och grilla oss. Förhoppningsvis får vi ihop en julkonsert i år igen och under vår och försommar ska vi ge ett par konserter där vi presenterar vad vi jobbat med under den långa o mörka hösten och vintern.

Sommaralov!

Det blev en kanonavslutning på säsongen med konserten på Öregrundsmåndagen den 29:e juni. Gästartisten Roger Pontare var i högform och underhöll de 1100 i publiken på ett mästerligt sätt. Sol och 25 plusgrader gjorde inte saken sämre...
Nu tar storbandet sommarlov och startar up repetitionerna igen sista helgen i augusti.

 

090507 Sommarjazz på gång

Programmet för sommarens Öregrundsmåndag är nu klart och först ut den 29:e juni är Östhammars Storband med gästartisten Roger Pontare. Vår egen sångerska kommer också vara med och förgylla kvällen. Vi har ringt till SMHI i Norrköping och bett dem att vädret ska bli strålande och de lovade göra vad de kunde.

Programmet hittar ni här: ÖregrundsMåndag

090305 Spelningar på gång

Nu börjar vårens och försommarens program bli klart. Först ut kommer vi spela på socitetshuset i öregrund fredag den 24 april där en eller flera gästartister kommer att medverka, för mer info se jazzklubbens programblad: Vårprogram2009

 

En stor nyhet är nu också att vi kommer spela på öregrundsmåndag den 29:e juni tillsammans med Roger Pontare! Mer info om det kommer framöver.

090127 Det nya året har börjat

Vinter/vår-säsongens första rep har genomförts och vi passade även på att ha årsmöte. Nedan finner du ett filmklipp från vår medverkan på musikmaraton på stadshotellet i östhammar den första advent 2008. På Lyssna-sidan hittar du fler klipp.

Boka in den 24 april redan nu! Då kommer vi spela på socitetshuset i Öregrund, en eller flera gästartister är på gång...

081226 Året lider mot sitt slut

År 2008 har inte många dagar kvar och ett nytt förhoppningsvis spännande musikår närmar sig. En fin avslutande spelning för i år blev julkonserten i Öregrunds kyrka tillsammans med en stor kör.

081118 Vintern och julen närmar sig fort
De som vill ha lite storband till livs så här när vintervädret och julen närmar sig har chansen att få höra en stämningsfull julkonsert i Öregrund kyrka lördagen den 20/12 kl 18:00 då det även är tre körer med. Ett mycket varierat program utlovas med många klassiska jullåtar.

081002 Jazzklubben i Östhammar
Storbandet hade höstens 2:a rep i söndags där vi provade en del nytt material, bl.a. inför en ev. julkonsert i december(mer info om den kommer framöver).
Vill passa på att göra lite reklam för jazzklubbens program hösten 2008:

 

080824 Säsongsupptakt
Starten på säsongen 08/09 gick av stapeln på söderön vid Magnus & Therese sommarstuga. Först repade vi i det nybyggda garaget för att sedan avnjuta grillad gris i den något svala sensommarkvällen. Närvaron var som alltid god och stämningen var god både på instrumenten och musikanterna.

 

080629 Konsert med Claes i Forsmark!
I söndags så gjorde storbandet en strålande spelning tillsammans med Claes Janson från Uppsala. Programmet var blandat med gamla Povel Ramel klassiker och standardjazzlåtar. Kyrkan var välfylld trots att EM-finalen i fotboll konkurrerade och i pausen serverades kaffe o bullar ute på kyrkbacken, ett mycket uppskattat inslag.

 

080622 Genrep
I kväll så hade bandet genrep inför konserten med Claes Janson nästa söndag. Vi hade hjälp av den erfarna storbandsrepetitören och trumpetaresset Ronny Farsund som grillade oss hårt under fyra timmar. Resultatet kan avlyssnas nästa söndag i Forsmarks kyrka klockan 19:00, varmt välkomna!

 

080510 Östhammars Stadslopp!
I år så stödde kulturen idrotten genom att representanter från Östhammars Storband heroiskt sprang dryga sex kilometer i svårt klimat.
Från vänster: Jonas-Trombon, Magnus-Trumpet, Björn-Näsflöjt, Therese-Trumpet, Bengt-Olov-Kaffekokning

080426 Kul konsert!
Igår så spelade vi socitetshuset i öregrund, mycket folk och god mat. Vi hade två vikarier som skötte sig väldigt bra, Simon Svärd från Uppsala och Eva från Norrtälje - tack så mycket. Vi hade även två gästartister, munspelare Filip Jers och sångaren Jacob Spangenberg. De gjorde mycket uppskattade inhopp och speciellt Filip fick stort bifall från publiken för sitt väl avvägde munspelande.

Se mer bilder här...

080420 Genrep!
Idag hade vi ett förlängt genrep där vi körde igenom hela programmet inför fredag. Jacob spangenberg kom förbi och sjöng de två låtar som han ska vara med på. Efter 4 timmars övande så kände vi oss nöjda och väl förberedda inför konsertdagen.

080330 Söndagsrepetition
Bandet samlat på Källör i Östhammar för repettion av de låtar vi ska framföra på de kommande konserterna. Magnus faster Dagny hade som vanligt bakat en god kaka till fikat i pausen.

080317 En till konsert på gång!
Nu är det klart att vi ska göra en konsert i slutet av juni tillsammans med den eminente Uppsalasångaren Claes Janson! Ett tema för kvällen kommer att bli Povel Ramel då vi kommer att spela ett antal av hans klassiska slagdängor. Arrangör är Frösåkers församling och konserten kommer hållas i Forsmarks kyrka.

080214 Konsert på gång!
Nu börjar vårens och försommarens program för storbandets aktiviteter bli klart. Den 25 april blir det en jazzkonsert i Öregrunds socitetshus. Det blir ett blandat program med en eller flera gästsolister som kommer dyka upp under kvällens gång.

080127 Första repet för säsongen
Bandet samlat på källörskolan för säsongens första repetition och årsmöte med mat o fika.

080106 Julkonsert #2 i Östhammars kyrka.
Repris på den genomtrevliga julkonserten vi gjorde i Öregrund. Denna gång körde vi ett långt set på drygt en timme.

080101 Premiär för den nya looken på hemsidan!
Idag så sjösätts den nya hemsidan efter några timmars idogt arbete. Det som fortsatt ligger i pipen är
att få in fler ljudfiler, blider och några videosnuttar.

071215 Julkonsert #1 i Öregrunds kyrka.
Tillsammans med tre körer från Norrtälje, Östhammar och Öregrund spelade storbandet två set för en välfylld kyrka.

071118 Konsert med Babben!
Idag var det fullsatt Storbrunn när vi gjorde den efterlängtade konserten med Babben Larsson!
Babben var i högform och bjöd på sjön sång i kombination med skojsigt snack mellan låtarna. Ibland var det
svårt att koncentrera sig på att spela efter skrattsalvorna. Många timmars slit med repetitioner och plock
med scendelar, ljus och ljud har det blivit men det har det varit värt och vi planerar redan för vad vi ska hitta
på för nästa konsert...

071111 Genrep.
Idag har bandet haft genrep hela dagen inför den kommande helgens höjdpunkt, konserten med Babben!
Ronny Farsund hade vänligheten att komma ut till oss i Östhammar för att köra igenom alla arrangemang. Efter 7
timmars repetition känner vi oss nöjda och redo inför nästa genrep, det med Babben på lördag.
Enligt uppgift så går biljettförsäljningen bra så har ni inte redan köpt biljett så är det dags att bege er till OKQ8 eller
Bohlins Tobak så ni inte blir utan. Konserten blir i form av två generösa set där musik blandas med rolig mellansnack
av Babben.

070826 Första repetitionen för hösten är avklarad. En massa nya låtar provades idag och några stycken klarade
kvalitetskontrollen för att tas med i låtmappen. Nästan alla bandmedlemmar var med vilket var specielt roligt och
innan nästa rep-tillfälle i sluetet av september ska sektionerna ha egna stämrep.

070813 Nu är det snart dags att dra igång repetitionerna med Östhammars storband igen. Den 26:e augusti kommer
vi samlas och lägga upp programmet inför hösten. Förutom konserten med Babben är ett par julkonserter inplanerat
plus att vi ska börja öva in ett antal nya egna låtar.

070627 Senaste nytt vad gäller en ny konsert med Babben Larsson är att den kommer att ske i november månad, då
vi alla som bäst behöver livas upp i höstmörkret. Preleminärt datum är söndagen den 18:e, skriv in i almanackan redan nu!

070609 I skrivande stund så har sommaren med besked kommit till Östhammar och webredaktören sitter på altanen och
ser solen gå till vila under horisonten. Tänkte tipsa jazzvännerna om några event framöver: Sandviken big band bang börjar
den 29:e juni och dagen efter spelar Roslagens storband tillsammans med Rigmor Gustavsson på Norrtälje jazzdagar.
Den 4:e juli så spelar ett riktigt bra storband, Janne Ersson big band på jazzens museum i strömsholm. Sedan startar
Stockholm jazz som vanligt mitt i sommaren den 17:e juli. Se länkar till höger. Glad sommar bandet och alla övriga!

070527 Mors dag till ära så hade storbandet säsongsavslutning med repetition och efterföljande middagssittning.
Conny från Österby hade också vänligheten att komma och sjunga några låtar med oss vilket var synnerligen trevligt.
Planeringen inför hösten diskuterades och två julspelningar tillsammans med kör är så gott som inbokade.
Vi pratade även om att göra spelningen med Babben Larsson som inte blev av pga sjukdom, mer info om detta kommer framöver...

070427 För andra året i rad så spelade Östhammars Storband under fredagskvällen på hotell Rydberg.
Vi körde två gedigna set och en något snuvig sångerska (Nina Rydberg) visade fin form i gamla klassika jazzslagdängor som Lady is a tramp, Orange colored sky och Hallelulja I just love him so. Restaurangen har fått ny ledning som även de verkade nöjda med kvällen. Kocken hade fixat riktigt gott käk till bandet som gjorde att vi var på gott humör då vi klev upp på scenen. En god gissning är att vi kommer
tillbaks nästa år igen...

070317 Under lördagskvällen så gjorde Östhammars Storband sin första konsert med Babben Larsson, fast utan
Babben som bilivt akut sjuk... Publiken var fantastiskt förstående och bara 4 st vände i dörren, riktigt kul!
Under middagen underhöll Breicha Jazz Quartet - featuring Nina Rydberg och sedan gjorde hela storbandet två entimmarsset
där komikern Micke Blüm på ett utomordentligt sätt underhöll såväl band som publik med färgstarka rospiggshistorier.

070316 Idag sent på eftermiddagen så kom ett samtal som man inte ville ha, Babben Larsson meddelade att hon blivit akut sjuk i stämbandsinflammation och varken får sjunga eller tala. Hon var verkligen ledsen att behöva ställa in men det finns vissa saker man inte kan råda över. Bandets styrelse samlades i möte tillsammans med Rospinglan och vi kom överens om att köra konserten ändå. Roslagskomikern Micke Blüm enrollerades snabbt för att hjälpa till med skojerier mellan låtarna.

070306 Helgen som varit så har storbandet repeterat alla låtar som vi ska köra med Babben. På lördagen hade vi även repetitören Olle Thunström på plats hos oss som drillade bandet stenhårt under några timmar. Alla var rätt så trötta på söndagskvällen men det har varit värt besväret då det börjar låta riktigt bra!

070101 Gott nytt år! Östhammars Storband laddar upp in för en ny spännande säsong som innehåller en mängd roliga repetitioner, konsert med Babben Larsson, gig på Östhammars Jazzklubb, mm.

061113 Östhammars Storband har glädjen att meddela publikum att vi nu har klart med Babben Larsson som gästartist den 17 mars 2007. Vi har fått en stor låda med noter från Babben och håller nu på att repa in materialet, mycket swing blir det... Kolla in vår gästartists coola hemsida: www.babben.se

060901 Vi i bandet hälsar Anders Björkholm välkommen med i bandet i position som bastrombonist. "Han ser ju trevlig ut" och "snygg trombon", är några kommentarer från ett par anonyma bandmedlemmar.

061001 Efter ett extra långt sommarlov så startar bandet igen på allvar med en repetition. Nya låtar ska repas in och diskussioner med en gästartist pågår för fullt. Vem kan det vara? Svar kommer inom kort!

060629 Sommarspelning i Öregrunds kyrka. En timmes konsert med en blandning av smäktande ballader och uptempo låtar. Öregrunds präst Sixten Klemes showade före och efter spelningen. Det var god uppslutning med publik och en fin sommarkväll.

060528 Spelning på Albrektsmässan i Östhammar den 28:e maj. Bandet gjorde en stark insats under en timmes program då scenen låg i skuggan och en kall elak vind från nord kylde instrument och fingrar.

060331 Den 31:a mars så hade Östhammars Storband sin efterlängtade premiärkonsert på ett fullsatt hotell Rydberg i Östhammar. ÖS framförde 2 varierade set med allt från klassiska Sinatra swinglåtar, smäktande Thad Jones ballader till fullt ös med Maynard Ferguson arrangemang.